Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  همزمان با عاشورای حسینی نوای یا حسین (ع) در زندان زرند طنین انداز شد و مددجویان عشق و دلدادگی خود را به حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) نشان دادند، عزاداران و عاشقان امام حسین (ع) با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی اشک ماتم ریخته و در سوگ شهدای کربلا عزاداری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم معنوی حجت الاسلام محمودزاده در خصوص برپا داشتن اهمیت نماز، و نماز ظهر عاشورا مطالبی را ایراد و یادآور شد: چرا نماز، مورد اهتمام فوق العاده اهل بیت علیهم السلام بوده است، تا انجا که در میدان جنگ نیز نماز را اقامه می‌کردند. چرا سیدالشهدا که برای جان یاران خویش ارزش فراوانی قائل بودند، حاضر شدند تعدادی از اصحابش سپر او شوند و بدین گونه جان خویش را از دست بدهند، تا آن حضرت در دشوارترین شرایط، نماز خود را ادا کند.

حجت الاسلام حاج محمد محمودزاده ادامه داد: حقیقت این است که نماز، ارتباطی واسطه با خداوند و معراج نمازگزار دارد و انسان را به مقام قرب پروردگار می‌رساند، پس دارای اهمیت فراوان است. اما به نظر می‌رسد اقامه نماز منحصر به این دلیل نبوده و دلایل دیگری در کار باشد علت دیگری که می‌توان برای آن در نظر گرفت این است که این امر، عبادتی است که در آن، حتی پیش از ارتباط درست با پروردگار سخن از ارتباط صحیح با بندگان خداوند و ادای حقوق آنان نیز در میان است. گرچه در پستوی خانه و در مکانی کاملا خلوت، آن فریضه اقامه شود.
بوی اسپند فضای اندرزگاه را فرا گرفته و مددجویان در حلقه‌های کوچک و بزرگ سینه می‌زنند مداحان با شور و هیجان نجوا می‌کنند یا بن حیدر! غریب مادر! حسین! کربلا، کرب بلا حسین می‌کشی! یا ثارالله .. هر کدام از مددجویان آن گونه که می‌دانند و می‌توانند عزاداری می‌کنند و نوا‌ها اوج می‌گیرد.

علی عامری رئیس زندان زرند در جمع زندانیان عزادار حسینی ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران آن حضرت گفت: کربلا و جانفشانی امام حسین (ع) و یاران وفادار آن حضرت نقطه عطفی در تاریخ اسلام شد که هرگز به فراموشی سپرده نشده و همواره زنده و جاویدان است.

او اظهار داشت: واقعه عاشورا یکی از مهترین بزنگاه‌های تاریخی در مذهب شیعه است که بنابر همین اهمیت تاریخی و اجتماعی تاثیر عمیقی نیز بر فرهنگ و ادبیات شیعیان گذاشته است. این روز ظهور و بروزواقعه عاشورا قیام کربلا را در شعر شاعران شیعه و حتی اهل سنت فارسی زبان تا حدی بوده که حتی مکتب و شعر عاشورایی در ادبیات فارسی شکل گرفته و از دوره شعر کلاسیک تا شعر معاصر فارسی نمود داشته است.

رئیس زندان زرند ضمن تقدیر وتشکر از مجموعه برگزار کننده این مراسمات (دهه اول محرم) و مددجویان بخاطر اهتمام به عزاداری حسینی از آنان خواست در این حرکت معنوی و انقلابی با شور و شعور هر چه تمام‌تر حضور پیدا کنند. علی عامری در ادامه خاطر نشان کرد: امام حسین (ع) و یاران با وفای ایشان روز دهم محرم (عاشورا) در حالی که بیش از ۷۲ تن نبودند با دلاور مردی و رشادت با عزت و آزادگی با دشمنان دین اسلام جنگیدن و به شهادت نائل شدند.

رئیس زندان زرند یادآور شد: از پیشگاه خداوند متعال و اولیای الهی خاص امام حسین (ع) می‌خواهیم به برکت این عزاداری‌ها بلا و بیماری را دفع، رفع و بیماران را شفا عنایت فرمایند.

عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) در فضای زندان اگر چه بیانگر تلاش‌های واحد فرهنگی و تربیتی در زمینه اصلاح و تربیت و آشنایی و شناخت بیشتر زندانیان با فرهنگ دینی است، اما پیش از آن می‌تواند بیانگر فطرت پاک و حقیقت جویی باشد که هر انسان با آن متولد می‌شود فطرتی که در هر شرایطی عدالت خواهی قیام امام حسین (ع) را پاس می‌دارد و چه بسا اگر در بستر‌های اجتماعی مناسب خود قرار می‌گرفت می‌توانست شکوفا شود و به بار بنشیند و مسیری را در زندگی طی کند که به جای ارتکاب جرم و تحمل حبس، انسانی سالم و موثر در جامعه باشند.

همه چیز عاشورایی است مددجویان علی رغم انتظار پیش از دعا کردن برای خود، برای بیماران و کسانی که در بیمارستان‌ها بستری هستند دعا می‌کنند؛ و بعد هم عج لولیک الفرج برای ظهور امام زمانشان دست به دعا بر می‌دارند. 

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محرم 1400 عاشورای حسینی زندان زرند امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۸۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف

برخی معتقدند در کنار مسائل مالی و عدم تامین بودجه، سوء مدیریت مسئولان دانشگاه باعث شده بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور ۲۳ ماه بدون مسجد بماند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف با حضور مقابل دفتر ریاست دانشگاه به طولانی شدن روند بازسازی مسجد این دانشگاه اعتراض کردند. البته این تنها اعتراض دانشجویان نسبت به این مسئله نبود و دانشجویان دانشگاه شریف چندین بار و به اشکال مختلف نسب به آماده نبودن فضای مسجد و طولانی شدن روند بازسازی آن به مسئولان دانشگاه گلایه کردند.

مسجد دانشگاه صنعتی شریف که سالها شاهد برگزاری مراسم‌های باشکوه اعتکاف دانشجویی و عزاداری‌های محرم بود در 6 خردادماه 1401 به دلیل آتش سوزی در اتاق صوت غیرفعال شد.

پس از ارزیابی خسارتهای وارد شده به این بخش مسئولان دانشگاه اعلام کردند حدود 4 میلیارد تومان تجهیزات این اتاق در اثر آتش سوزی از بین رفته و به زیرساخت برق  مسجد آسیب جدی وارد شده است.

اعتراض دانشجویان شریف به روند کند تعمیر مسجد دانشگاه

 

در ابتدا مسئولین دانشگاه به دنبال این بودند با بازسازی بخش آسیب دیده اتاق صوت، رنگ آمیزی مسجد و شست و شوی فرشها فعالیت این مکان را به حالت قبل برگردانند اما به یکباره تصمیم به بازسازی کامل مسجد می‌گیرند و بدون در نظر گرفتن منابع مالی و تامین بودجه مناسب با اضافه کردن بخشهای دیگری از فضای دانشگاه در اطراف مسجد و تغییر مکان راه پله‌ها، آبدارخانه و اتاق صوت و... کار بازسازی اساسی دانشگاه را کلید می‌زنند.

عدم تخصیص به موقع بودجه به پروژه مذکور که حالا با الحاق فضاهای جدید در شرایط جدیدی به سر می‌برد باعث چالشهایی بین پیمانکار و دانشگاه  شد و در نتیجه پیمانکار جدیدی اجرای این عملیات را دست گرفت.

هر چند از مهرماه سال گذشته با تغییر پیمانکار کار بازسازی مسجد سرعت گرفت اما به دلیل عدم تزریق به موقع بودجه به این پروژه به نظر می‌رسد هنوز برای بازسازی کامل مسجد ماه‌ها زمان لازم است.

برخی از ذی‌نفعان مسجد معتقدند در کنار مسائل مالی و تامین بودجه، سوءمدیریت مسئولان دانشگاه نیز در این زمینه موثر بوده و این دو موضوع باعث شده دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور که کار پرورش نخبگان علمی کشور را بر عهده دارد 23 ماه بدون مسجد بماند. 

هر چند با تعطیلی مسجد نمازهای جماعت این دانشگاه در بخش دیگری از دانشگاه برگزار می‌شود اما نبود مسجد برگزاری مراسم‌هایی را که به نوعی با مسجد گره خورده را دچار اختلال  و دانشجویان را سرگردان کرده است.

در کنار دانشجویان که از مسجد به عنوان پایگاهی برای بهره گیری معنوی بهره می‌گرفتند، هیئت الزهرا دانشگاه شریف که از جمله هیئتهای بزرگ مذهبی غرب تهران است به دلیل تعطیلی مسجد دچار مشکلاتی شده است.

برنامه‌های این هیئت که گاهی اوقات و به خصوص در ایام عزاداری محرم با جمعیتی حدود 9 هزار نفری و بیشتر روبرو است در این ایام ناچارا در سالن ورزشی شهید جباری  و یا سالنهای دیگر دانشگاه برپا شده است؛ موضوعی که مطلوب این دانشجویان نیست و باعث بروز دردسرهایی برای همه دانشجویان شریف و استفاده کننده از فضاهای ورزشی دانشگاه شده است.

در شرایطی که چندماهی به ماه محرم باقی مانده است دانشجویان این دانشگاه نگران آماده نبودن مسجد برای مراسم های عزاداری امسال دانشگاه هستند و همین موضوع باعث اعتراض هفته گذشته جمعی از دانشجویان مقابل دفتر ریاست دانشگاه شد.

هر چند موسوی رئیس دانشگاه به دانشجویان قول داده است  با تلاش های شبانه روزی، مرمت مسجد دانشگاه به زودی پایان یابد و قبل از ایام محرم برای عزاداری دانشجویان  آماده شود اما تزریق بودجه قطره چگانی بازسازی مسجد و ناهماهنگی مسئولان، ذی نفعان و مدیریت غیر واحد در بازسازی مسجد، کمی این مسئله را دست نیافتنی کرده است.

رجبی، مدیر اداره عمرانی دانشگاه که متولی بازسازی مسجد هم هست روایتی از 4 فاز اجرا شده در روند بازسازی را بازگو کرده و دلایل عدم تحقق قول خود مبنی بر اتمام پروژه در بهمن ماه سال گذشته را ناهمگرایی بهره‌برداران مسجد یعنی نهاد رهبری، هیئت‌الزهرا و نمازگزاران می داند که هرکدام مطلوبیت خود را در پروژه دنبال کرده و سلیقه‌های همدیگر را رد می‌کنند.

وی در این خصوص می‌گوید این سه گروه در روند بازسازی، نظرات پراکنده‌ای داشتند و همین‌ مسئله زمان زیادی صرف کرد. به علت پراکندگی نظرات، در تصمیمات تاخیر داشتیم نه در اجرا که کار سختی نبود. بازسازی مسجد در این نه ماه 10 میلیارد هزینه داشته که عدد بالایی نیست تا بخواهد زمان زیادی بگیرد.

رجبی وعده داد 20 خرداد کار بازسازی مسجد به مرحله قابل قبولی برسد و امکان برگزاری مراسم دعای عرفه در مسجد دانشگاه فراهم شود و پس از این مراسم سایر جزئیات بازسازی تا عزاداری ایام محرم انجام شود و دانشجویان امکان بهره گیری از این مراسم را در مسجد بازسازی شده داشته باشند. وعده‌ای که برای تحقق آن حدود یک ماه باید منتظر ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام صدیقی اقامه می‌شود
  • ببینید| «بابارضا۲» با نوای روح‌الله رحیمیان منتشر شد
  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • اهتزاز پرچم ۱۴۴ متری حرم امام رضا (ع) در میدان نماز اسلامشهر
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است